Egy kreatív fotós megrendelésére készítettem ezt az óriási papír virágot, a magassága 115 cm. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, fotózáshoz, vagy csak úgy :). 

Szükséges anyagok:

 • 2 db műanyag pohár
 • gipsz
 • karton henger (vagy vastag kartonpapír, amiből egy kengert készítünk)
 • alufólia
 • selyempapír 70x100 cm-es ív, 1 db zöld, 9 ív sárga
 • kartonpapír
 • stiftes ragasztó
 • ragasztópisztoly
 • drót
 • dörzsi
 • akrilfesték

Elkészítés:

1. Először a virág szárát készítjük el. Én 2 db műanyag poharat használtam, először az egyik poharat teljesen kitöltöttem gipszel. A másik pohárnak az alján vágtam egy akkora kört, hogy a karton hengerem éppen beleférjen. Az én hengeremen valaha csomagoló papír volt. A henger végét megtömtem alufóliával, hogy a gipsz ne csorogjon át rajta. A poharat felfelé állítva feltöltöttem gipszel, és az előzőleg teljesen gipsszel töltött poharat is bele állítottam. Miután megkötöt az egészet beburkoltam selyempapírral. Ehhez stiftes ragasztót használtam, mert ez nem áztatja el a papírt. Beborítani a papírral nagyon könnyű, mert a ragasztó épp annyira áztatja meg a píprt, hogy könnyen formálható és simítható lesz tőle. Ezután kivágtam egy kartonpapírból (45X30 cm) a levél formáját, amit mindkét oldalról beborítottam selyempapírral. Itt látjátok a kész szárat és a "szabásmintákat". A gipsz azért kell a poharakba, hogy ezzel egy nehezéket kapjon a szár, ami elbírja a virágot. A levelet ragasztópisztollyal rögzítettem a szárral. 

2. A virág elkészítéséhez az alábbi "szabásminta" szerint vágtam ki a szirmokat, összesen 18 db-ot. 3 féle méretben és 1 db hullámos szélű kört, ami a közepe lesz a virágnak. Ez narancssárga akrillal átfestettem. Minegyik sziromhoz 3 db 70X100 cm-es ív papírt tettem egymásra, ezt ketté hajtottam és egyszerre vágtam ki a szirmokat. Először a legnagyobbat, egy úgy rajzoltam fel, hogy a papír széleihez minél közelebb legyen és ehhez igazítva csökkentettem a méretet.

3. A virág összeállítása is nagyon egyszerű. Fogtam a 6 db legkisebb szirmot, összegyűrtem hengeres formára egy papírdarabot ami a szirmok kivágása után maradt és köré kezdtem fogni a szirmokat egyesével az aljuknál fogva, úgy, hogy fedjék egymást. Ezt kézzel jól összeszorítottam majd megdrótoztam. A 12 db nagyobb lszirmot ugyanígy egyesével köré rakosgattam és drótoztam. Végül egy darab zöld papírral tekertem körbe, ezt is bedrótoztam. Az eredménye pedig egy hajlítható kis szár lett, amit bele lehet tenni a hengeres virágszárba és ezt nem is kell ragasztóval rögzíteni, így külön is használható a virágfej.

4. A virágszormokat a legnagyobbtól kezdve szépen kihajtogattam, majs az egész virágot elkezdtem óvatosan összegyűrni, így még szebb lett a szirmok tartása. Végül ragasztó piszollyal bele ragasztottam a hullámos szélü átfestett kört és abba a dörzsi egy darabját, ezt kevés fehér akrillal átfestettem. Az egész virág elkészítése 1 órát + a gipsz száradási idejét vette igénybe :) Gyerekekkel is bátran elkészíthető, nagyon egyszerű feladat!