Selfie fal a Tájházba

Selfie fal (fotóháttér) készült egy Tájházba. A fotón a Tájház és a falu fotói vannak. Nagyon egyszerű és gyors, ha szeretnétek hasnolót kövessétek a leírást. Ilyen lett:

Anyagszükséglet:

  • 3 mm-es és 1,5 mm-es szürkelemez
  • ragasztó (könyvkötészeti)
  • decoupage ragasztó
  • nyomtatott fotók

Elkészítés:

1. A 3 mm-es szüklemezből 15 cm-es csíkokat vágtam, összesen 7 db-ot. Így 7 100x15 cm-es lemezről áll a fotófal.

2. A hátsó merevítéshez 3 db vastag "lecet" készítettem. 6 db 100X20 cm-es csíkot a 3 mm-es lemezből és 3 db-ot az 1,5 mm-es lemezből. Ezeket 3 db "léccé" ragasztottam össze, ezeket ragasztottam a végén a lemezek hátuljára merevítésnek és az akasztó is ide került fel.

3. Word-ben megszerkesztettem a képeket, minden fotót 15 cm szélesre szerkesztettem. Nyomtatás után kivátam és "össze sakkoztam" a lemezeken, jóval többet nyomtattam, mint amennyit felhasználtam. A ragasztást könyvkötészeti ragasztóval csináltam.

4. A fotók száradása után 3 réteg decoupage ragasztóval kezeltem a felületet, elől és hátul is, hogy az időjárásnak ellenálló legyen. 

 száradás előtt a decoupage ragasztó felülete ilyen, selyemfényűre szárad

 

0 Tovább

Fotókeret a Tájházba

Egy Tájház kültéri dekorációjának elkészülését mutatom meg nektek. A fotókeret egy fedett, de kültéri helyszínen lesz kihelyezve. Ha szeretnétek otthonra, vagy rendezvényre hasonlót, kövessétek a leírást! A keret palóc hímzás motívum mintájára kapott kék.piros díszítést, alul pedig a keretet használó vendégek szabadon írhatnak szüveget a keretre, hiszen a keret alsó része táblakrétával írható!

Mutatom a végeredményt

Anyagszükséglet:

  • 1 cm vastag 100X140 cm-es habkarton
  • ragasztó
  • habkarton szög
  • táblafesték (Pentart)
  • akril apalozó (Pentart)
  • piros és kék akril (Pentart)

Elkészítés:

1. A habkartont 100X125 cm-es méretre igazítottam. Majd a kerethet alul kimértem 40 cm-t, a többi oldalon pedig 20 cm-t. A kieső közép résszel hátulról bemerevítettem a kartont, így több helyen 2 cm vastag lett (azért, hogy a kültéri időjárás miatt ne vetemetjen el). A ragasztáshoz könyvötészeti ragasztót használtam. És a habkartonhoz való specilis akasztókat is felraktam. Felülre 2 db-ot, alulra 1 db-ot, mert alulról le lesz súlyozva, hogy a szél ne mozgassa.

2. A táblafestéknek maszkolószalaggal kijelöltem a helyét és 4 rétegben lefestettem.

3. A táblafesték száradása után leszedtem a maszkoló szalagot és a többi felületet két rétegben lealapoztam akril alapozóval.

4. Piros és kék akrillal pedig felfestettem a mintát.

0 Tovább

diyhome

blogavatar

Kreatív újrahasznosítás, ötletek, az egyszerűtől a bonyolultig.

Utolsó kommentek